У Раді Європи закликали Туреччину не порушувати свободу інформації

Субота, 5 листопада 2016, 16:23

Туреччина повинна повною мірою дотримуватися прав людини, верховенства закону і демократії, відповідно до зобов'язань, взятих країною в рамках Ради Європи.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Естонії, голови Комітету міністрів Ради Європи Юргена Лігі.

"Недавні події в Туреччині викликають серйозну заклопотаність, і я передав це своєму турецькому колезі Чавушоглу в телефонній розмові сьогодні. З цього приводу я рішуче засудив останні терористичні атаки, які відбулися в місті Діярбакир. Я висловив своє співчуття сім'ям загиблих і свою солідарність з турецькою владою в боротьбі з тероризмом", - йдеться у заяві.

В той же час Лігі підкреслив, що Туреччина не має порушувати свободи вираження поглядів та інформації, свободи асоціацій, а також має дотримуватись ефективного політичного плюралізму через демократично обраних представників на національному та місцевому рівнях.

"Я підняв у цьому контексті питання про затримання співголів Народної демократичної партії. Міністр Чавушоглу запевнив мене, що влада Туреччини уважно ставиться до своїх зобов'язань щодо Ради Європи і прагне забезпечити повагу основних демократичних принципів", - йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 4 листопада в ході поліцейської операції було затримано співголів прокурдської Народної демократичної партії Селахаттіна Демірташа і Фіген Юксекдаг.

У суботу стало відомо, що суд у Стамбулі ухвалив рішення про арешт головного редактора опозиційної газети Cumhuriyet Мурата Сабунчу та ще вісьмох співробітників видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.