20 країн-членів ЄС погодили створення Європейської прокуратури

Четвер, 8 червня 2017, 15:54

20 держав-членів ЄС у четвер, 8 червня, погодили ухвалення законодавства, що встановлює деталі функціонування Європейської прокуратури, яка займатиметься розслідуваннями фінансових злочинів ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Європейська прокуратура матиме повноваження за певних умов розслідувати і переслідувати в судовому порядку шахрайство у ЄС та інші злочини, що стосуються фінансових інтересів ЄС", -  ідеться у повідомленні.

Наразі створення відомства підтримують 20 країн ЄС: Бельгія, Болгарія, Греція, Естонія, Кіпр, Іспанія, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Хорватія, Чехія, Фінляндія, Франція, Австрія та Італія.

Утім, інші держави-члени можуть приєднатися до ініціативи у будь-який момент.

Центральний офіс Європейської прокуратури буде базуватися в Люксембурзі. Остаточно процедура підготовки до створення відомства має завершитися до 2020 року.

Раніше повідомлялося, що ініціативу відхилили скептично налаштовані уряди Польщі та Угорщини, а також Швеція. Вони аргументують тим, що прокуратура ЄС може підірвати незалежність національних правоохоронних органів і передати занадто багато повноважень ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.