Угорщина висилає одного російського дипломата через отруєння Скрипаля

Понеділок, 26 березня 2018, 21:54

Міністерство закордонних справ Угорщини висилає одного російського дипломата у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Про це повідомляється на сайті МЗС Угорщини.

"Ґрунтуючись на тому, що було сказано на зустрічі Європейської ради, Угорщина висилає російського дипломата, який також займався розвідувальною діяльністю", - йдеться в заяві МЗС Угорщини.

За даними інформаційного агентства MTI, висилка дипломата РФ також може бути пов'язана зі справою колишнього члена партії Jobbik в Європарламенті Бели Ковача. Як відомо, угорські прокурори підозрюють його у шпигунстві проти інституцій Європейського Союзу. 

Раніше повідомлялося, що контррозвідувальна служба Угорщини була стурбована його регулярними контактами з російськими дипломатами та щомісячними візитами до Москви.

Як відомо, вже понад 20 країн світу заявили про своє рішення вислати російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

За даними європейських ЗМІ, ближчим часом цей перелік може додатково зрости.

Детальніше читайте у статі на сайті ЄвроПравди: "Дипломати нон грата: як країни-друзі Британії відповіли на російську хімічну атаку"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: