Європарламент закликав Цукерберга прибути для пояснень щодо витоку даних у Facebook

Середа, 18 квітня 2018, 21:02

Депутати Європарламенту під час дебатів на пленарній сесії знову виступили із закликом до засновника Facebook Марка Цукерберга прибути до Страсбурга для пояснень щодо скандалу з витоком персональних даних користувачів.

Про це йдеться в заяві на сайті ЄП.

"Депутати Європарламенту закликали генерального директора Facebook Марка Цукерберга прибути до Європейського парламенту, щоб відповісти на питання депутатів щодо неправильного використання особистих даних європейських громадян", - йдеться в повідомленні.

Депутати також висловили занепокоєння з приводу впливу соціальних мереж, фейкових новин і маніпуляцій з виборами на демократичні процеси.

"Скандал розглядався як заклик до пробудження необхідності забезпечення захисту даних від політичного і комерційного використання персональних даних. Депутати Європарламенту наголосили, що Положення про спільний захист даних, яке буде застосовуватися з 26 травня, дозволить громадянам контролювати свої особисті дані та встановлювати глобальні стандарти", - наголошується в повідомленні.

Однак деякі депутати Європарламенту відзначили, що нові правила захисту даних не будуть перешкоджати майбутнім скандалам і закликали Раду ЄС продовжити регулювання електронної конфіденційності.

Президент Європарламенту Антоніо Таяні двічі направляв Цукербергу запрошення з'явитися перед євродепутатами, але той поки відмовляється.

Соцмережа вирішила замість Цукерберга відправити на слухання віце-президента Facebook Джоела Каплана, але парламентарі "делікатно відмовились". Речник Таяні Карло Корацца заявив, що їм "потрібен тільки засновник Facebook".

Як відомо, керівник Facebook вже виступав перед законодавцями у зв’язку зі скандалом. Він свідчив перед Конгресом США протягом десяти годин минулого тижня.

Скандал розгорівся після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніше ці дані були використані командою Трампа на виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.