Прем’єр Британії: виконавці отруєння в Солсбері є офіцерами ГРУ РФ

Середа, 5 вересня 2018, 15:16

Росіяни Олександр Петров та Руслан Боширов, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

Про це заявила прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час виступу у парламенті, повідомляє Sky News.

"На підставі даних розвідки уряд дійшов висновку, що дві особи, імена яких назвали поліція та прокуратура, є офіцерами російської військової розвідки, також відомої як ГРУ. ГРУ - це високодисциплінована організація з добре налагодженим ланцюгом командування. Отже, це не було випадковою операцією. Вона майже напевно була схвалена поза межами ГРУ на вищому рівні російської держави", - сказала Мей.

Британська прем’єрка також заявила, що після отруєння Росія розпочала кампанію з дезінформації.

"Вони навіть заявили, що це я винайшла "Новічок". Спроби Росії приховати правду лише підкріплюють їхню вину. Тільки Росія мала технічні можливості, операційний досвід і мотив для проведення нападу", - сказала Мей.

Нагадаємо, у Британії назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Олександр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.