Закарпатські угорці зі списку "Миротворця" почали писати заяви на звільнення

Четвер, 11 жовтня 2018, 16:47

Закарпатські угорці, яких сайт "Миротворець" вніс до свого списку, почали писати заяви на звільнення.

За інформацією видання Mukachevo.net, директор Варієвської ЗОШ у Берегівському районі Олександр Марку написав заяву на звільнення, оскільки у нього є угорське громадянство. Він також є депутатом районної ради сьомого скликання. Чи складе він депутатський мандат, не відомо.

Заяви написали також і головний спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту Берегівської РДА Жанна Цурі та головний спеціаліст відділу економічного розвиту і торгівлі Берегівської РДА Русин Єльвіра.

Також, за попередньою інформацію, над аналогічною заявою думає і директор гечанської ЗОШ Бейло Якоб, який також за сумісництвом є депутатом.

Усі вони нещодавно потрапили до списку сайту "Миротворець" як особи, які мають подвійне громадянство. Станом на сьогодні до угорського списку "Миротворця" входять понад 500 осіб.

Напередодні Будапешт викликав "на килим" посла України через угорський список "Миротворця".  "Миротворець" опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування.

Сійярто заявив, що Україна бреше, коли каже, що не причетна до публікації на "Миротворці",  оскільки в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел. За його словами, до цього причетні українські спецслужби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.