Голова парламенту Словаччини про події на Азові: Україна вже обманула нас "мертвим" журналістом

Середа, 28 листопада 2018, 09:26

Лідер Словацької національної партії (SNS) і голова словацького парламенту – Національної ради Андрей Данко вважає, що українська влада може приховувати правду про події 25 листопада у Азово-Керченській акваторії.

Про це повідомляє прес-служба партії.

За словами голови парламенту, цей конфлікт має бути вирішено з "прохолодною головою, а не показуючи пальцем, поки не буде відомо, яким чином це сталося".

"Для нас дуже небезпечно, якщо напруженість посилюється. Але настільки ж небезпечно для нас робити заяви з дня на день на основі статей з медіа", - сказав Андрій Данко.

"Я не людина, яка довіряє Порошенку. Знову ж таки, за повідомленнями, Україна обманула з померлим журналістом (уточнюється, що йдеться про Аркадія Бабченка. - Ред.). Ми повинні спокійно подивитися на всі події і факти, але насправді я боюся, що деякі люди з нами знову просто зіграли. Не вимагайте від нас негайтно давати судження і не вимагайте мільйона санкцій, важливий мир між Україною і Росією", - сказав він.

Данко також згадав про майбутні президентські вибори в Україні у контексті подій у Азовському морі.

"Також необхідно сприймати конкретну ситуацію в Україні - не все біле або чорне. Ми молимося, щоб цей конфлікт зупинився якомога швидше дипломатичними засобами. Проте санкції не є ефективними. Словаччина повинна наполягати на такому тиску, щоб обидві сторони сідали за стіл і вирішували ситуацію без військового положення", - сказав Данко.

Як відомо, Данко - голова євроскептичної націоналістичної партії SNS. Він неодноразово відвідував РФ, а минулого року у Держдумі називав санкції проти Росії марними та назвав своїм другом спікера Держдуми Вячеслава Володіна. Партія Данко входить до урядової коаліції, однак наразі невідомо, чи відповідає його позиція позиції словацького уряду.

Нагадаємо, президент РФ Владімір Путін заявив про "провокації" з боку української сторони та нібито порушення норм міжнародного права її військовими кораблями, що призвело до інциденту на Азові.

Напередодні МЗС України зібрало іноземних послів з приводу нападу Росії на Азові. Їм "по хвилинах" довели, що росіяни атакували українські військові кораблі без жодних на те підстав, оскільки українські моряки свідомо робили все, щоби їх не звинуватили у провокації.

Як повідомлялося, 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.