Шпигунський скандал: Росія звинуватила Австрію в погіршенні відносин

П'ятниця, 9 листопада 2018, 17:34

МЗС Росії звинуватило Австрію в ускладненні відносин між країнами після того, як Відень заявив про виявлення колишнього австрійського полковника, що шпигував на користь Росії.

Про це йдеться у коментарі МЗС РФ за підсумками спілкування з послом Австрії, викликаного у російське відомство у зв’язку зі шпигунським скандалом.

Австрія затримала колишнього полковника своїх збройних сил, підозрюваного у 20-річному шпигунстві на користь Росії. Глава МЗС Австрії Карін Кнайсль у зв’язку з цим скасувала заплановану поїздку до Москви.

Кнайсль заявила, що в разі підтвердження підозр у шпигунстві російсько-австрійські відносини будуть серйозно обтяжені.

Затриманий полковник австрійської армії, який з 1990-х років працював на російську військову розвідку ГРУ, зізнався у шпигунській діяльності проти Австрії на користь Росії.

У МЗС РФ поскаржилися, що австрійські партнери діяли в обхід налагоджених каналів діалогу, вирішивши не обговорювати з Москвою наявні у них підозри. Відень вдався до "сенсаційного вкидання інформації в ЗМІ та публічної вимоги надання пояснень", - заявили в МЗС РФ.

"Такий підхід ми не приймаємо... Підкреслили (у спілкуванні з австрійським послом – Ред.), що вжиті Віднем кроки, засновані на підозрах без будь-яких доказів, вже призвели до ускладнення наших відносин, які до останнього часу відрізнялися позитивною динамікою", - наголосили в російському міністерстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.