ЄС надасть 37 млн євро на реалізацію Угоди про асоціацію і підтримку демократії

Понеділок, 17 грудня 2018, 09:59

Уряд України та Європейська комісія підписали Угоду про фінансування Програми технічного співробітництва 2018 року, в рамках якої ЄС виділить 37 млн євро для реалізації Угоди про асоціацію з ЄС і для допомоги українським установам у зміцненні поваги до демократичних принципів, прав людини та основних свобод.

Відповідний документ було підписано на полях 5-го засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбувається у понеділок, 17 грудня, в Брюсселі.

Допомога ЄС надаватиметься за трьома основними пріоритетами.

Зокрема, кошти спрямують на зміцнення інституційної спроможності українських органів влади імплементувати законодавчі норми ЄС в українське законодавство та забезпечити виконання положень Угоди про асоціацію у таких напрямках: довкілля, транспорт, енергетика, санітарний та фітосанітарний контроль, бухгалтерський облік, стандартизація, електронна комунікація, кібербезпека.

Виділені кошти також спрямують на удосконалення правової бази та підвищення спроможності українських органів державної влади та неурядових суб’єктів ефективно сприяти дотриманню прав людини та основних свобод в Україні.

Третім напрямком, який вирішив підтримати ЄС, є сприяння участі українських організацій у програмі ЄС "Горизонт 2020".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.