Лідер французьких "жовтих жилетів" порівняв віце-прем'єра Італії з Муссоліні

П'ятниця, 11 січня 2019, 08:41

Лідер французького протестного руху "жовтих жилетів" Ерік Друе заявив, що відмовляється від допомоги з боку італійської влади, яку запропонував заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо, а другого віце-прем'єра Маттео Сальвіні порівняв із фашистським диктатором Беніто Муссоліні.

Про це пише La Repubblica.

Друе напередодні заявив, що готовий зустрітися з Ді Майо, який запропонував "жовтим жилетам" альянс із його партією "5 зірок". Сальвіні ж раніше висловлював свою підтримку протестам конкретно проти президента Франції Еммануеля Макрона.

"Друе зробив Facebook Live, в якому Сальвіні назвав "Муссоліні", і відповів багатьом бойовикам, які, здається, не мали ентузіазму щодо можливого союзу з "5 зірками", - йдеться у матеріалі.

"Синьйор Луїджі Ді Майо, "жовті жилети" почали як аполітичний рух від самого початку, без цього не було б того, що є сьогодні. Ми відмовимося від усієї політичної допомоги, незалежно від того, звідки вона надходить! Ми почали наодинці, і ми покінчимо поодинці", - цитує Друе ANSA.

Офіційний Париж закликав італійських політиків не втручатися у внутрішні справи Франції, а також вказав на підтримку "жовтих жилетів" з боку пропаганди РФ.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.