Прем’єр Британії анонсувала переговори з депутатами щодо ірландського кордону

Понеділок, 21 січня 2019, 17:57

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що проведе переговори з депутатами британського парламенту, щоб зрозуміти їхні вимоги щодо кордону з Ірландією.

Про це вона заявила у понеділок, виступаючи перед депутатами британського парламенту.

"Всі погоджуються, що під час виходу з ЄС ми повинні повністю виконувати Белфастську угоду та не дозволити утворення жорсткого кордону між Ірландією і Північною Ірландією… Я кажу абсолютно чітко: цей уряд не буде відкривати переговори про оновлення Белфастської угоди", - сказала вона.

Говорячи про проблему кордону між Північною Ірландією та Ірландією, Мей відзначила, що проведе переговори з депутатами стосовно цього питання.

"Незважаючи на зміни, які ми раніше погодили, є дві ключові проблеми. Страх, що backstop діятиме постійно. І стурбованість щодо потенційного впливу на нашу єдність, якщо Північна Ірландія буде розглядатись інакше, як решта Британії", - сказала Тереза Мей.

Нагадаємо, backstop покликаний гарантувати, що у разі впорядкованого виходу Британії з ЄС на острові Ірландія у жодному разі не з’явиться "жорсткий кордон", тобто не буде фізичних перевірок чи інфраструктури.

"Цього тижня я говоритиму з колегами, включно з "Північноірландськими юніоністами", про те, як ми можемо виконати наші зобов’язання перед народом Північної Ірландії і Ірландії", - сказала вона.

Потім, за словами Мей, вона представить підсумки проведених дискусій на розгляд ЄС.

Минулого тижня британський парламент відхилив рекордною кількістю голосів угоду про Brexit. Чимало парламентарів бояться, що backstop суттєво обмежить можливість маневрів Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: