Чехія хоче подвоїти квоту на працевлаштування українців

Понеділок, 28 січня 2019, 15:55

Чеський уряд розглядає питання щодо подвоєння квоти на запрошення українських працівників у рамках програми, що функціонує з 2016 року.

Про це в інтерв‘ю "Укрінформу" повідомив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек.

"Поточна щорічна потужність – 21 тисяча осіб. Уряд Чехії розглядає можливість розширення квоти до 40 тисяч осіб щорічно, однак остаточне рішення ще не прийнято", - поінформував міністр.

Саму програму він назвав унікальною та надзвичайно успішною, яка дає змогу претендентам з України подавати заявки на отримання дозволу на проживання у зв’язку з працевлаштуванням.

Він відзначив, що завдяки постійному економічному зростанню Чехії на ринку праці існує високий попит на кваліфікованих працівників, який неможливо задовольнити за рахунок внутрішніх ресурсів. Це відкриває можливість для українських працівників, які є кваліфікованими та працелюбними, набути досвіду роботи в різних компаніях Чеської Республіки.

Щодо власне співпраці, то минулого року двосторонній товарообіг збільшився більш ніж на 15%. За словами глави МЗС, "деякі інвестори відкривають для себе український ринок як альтернативу російському, з якого вони вирішили піти". У цілому Петршичек очікує, що присутність чеського бізнесу в Україні буде більш значною у наступні роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.