Влада Франції оголосила план придушення несанкціонованих протестів

Вівторок, 8 січня 2019, 07:52

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп оголосив про наміри покарати людей, які проводять несанкціоновані протести.

Про це пише BBC.

Його уряд хоче розробити нове законодавство проти порушників серед протестувальників і заборонятиме носіння масок на демонстраціях.

За його словами, 80 тис. членів сил безпеки будуть розгорнуті до наступної очікуваної хвилі протестів.

Протестувальники розгромили ворота урядової установи в ці вихідні.

Філіп зазначив, що уряд підтримає "новий закон, що карає тих, хто не поважає вимогу узгоджувати (протести. - Ред.), тих, хто бере участь у несанкціонованих демонстраціях, і тих, хто приходить на демонстрації з масками на обличчях".

Відомим порушникам порядку будуть забороняти брати участь у демонстраціях, так само, як відомим футбольним хуліганам було заборонено ходити на стадіони, зазначив він.

Філіп сказав, що закон буде спрямований на те, щоб "порушники, а не платники податків", сплатили за шкоду, завдану бізнесу і майну під час акцій протестів.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Й хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

У відповідь на протести президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.