У Женеві держслужбовцям заборонили носити видимі релігійні символи

Понеділок, 11 лютого 2019, 18:04

Жителі Женеви в неділю проголосували за суперечливий закон, який, серед іншого, заборонить виборним чиновникам і державним службовцям носити видимі релігійні символи.

Про це повідомляє The Local.

Понад 55% мешканців у швейцарському кантоні підтримали закон, незважаючи на попередження, що він може призвести до дискримінації, особливо щодо жінок-мусульман. Деякі критики вважають, документ може порушувати конституцію.

Новий закон полягає в тому, щоб розширити діалог між релігійними групами та державою, а також краще визначити межі релігійного вираження в суспільній сфері.

Прихильники говорять, що це допоможе пояснити існуючі принципи женевської конституції для захисту релігійної свободи як віруючих, так і невіруючих.

Парламент кантону прийняв документ у квітні минулого року. Закон також має підтримку трьох головних релігійних громад Женеви, Протестантської церкви, Римо-католицької церкви та Старої католицької церкви.

Але крайньо ліві, зелені, феміністські організації та мусульманські групи виступили проти закону і зібрали достатню кількість підписів, щоб винести питання на референдум.

Критики стверджують, що закон матиме гнітючий і дискримінаційний ефект, а деякі засуджують його як ісламофобський.

Викладачам у Женеві вже заборонено носити видимі релігійні символи, включаючи хіджаб. Новий закон поширить цю заборону на виборних посадових осіб та будь-яких місцевих чи кантональних державних службовців, які вступають у контакт з громадськістю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.