"Українці, ми з вами": віце-президент США розповів про плани підтримки України

Субота, 16 лютого 2019, 17:36

Віце-президент США Майкл Пенс запевнив президента України Петра Порошенко у тому, що Вашингтон не буде зменшувати підтримку Києва у протистоянні з РФ.

Про це Пенс заявив, відкриваючи двосторонню зустріч з українським колегою в Мюнхені.

"Мій сигнал і для вас особисто, і для українців: ми з вами. Це особливо важливо після подій в Керченській протоці", - звернувся він до Порошенка.

Пенс заявив, що напад РФ на українські військові кораблі додатково гарантував збереження американської підтримки. "Це (події поблизу Керченської протоки) нагадало про всі виклики, які має Україна через Росію. І тому США продовжить підтримувати Україну (у опорі) проти Росії" - заявив він.

Також віце-президент США заявив про підтримку реформ в Україні. "Ми вдячні вам за проведення економічних реформ, які дозволили вам отримати підтримку від міжнародних фінансових інституцій", - заявив Пенс.

Порошенко, зі свого боку, подякував американському уряду і передав подяку особисто Трампу за підтримку США, яка є "життєво важливою для нас", в тому числі безпекову підтримку, та окремо висловив вдячність за збереження санкційного тиску на РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.