Найімовірніший наступник Юнкера хоче створити систему ПРО в ЄС за участі України

Субота, 16 лютого 2019, 19:05

Офіційний кандидат на посаду президента Єврокомісії від Європейської народної партії, німецький євродепутат Манфред Вебер вважає, що Євросоюз має побудувати систему протиракетної оборони за участі України.

Про це він заявив у виступі на безпековій конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди"

Вебер наголосив, що його ініціатива викликана ядерною загрозою та має допомогти подолати розділення Європи по лінії Схід-Захід.

Потребу у створенні нової протиракетної системи він обґрунтував розривом "ядерної угоди" Росії та США – Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

"Дія ДРСМД завершилася, і ми опинилися перед новими викликами. (Цьому можливо протистояти) якщо ми запропонуємо спільно побудувати проракетну систему – Німеччина, Франція, Польща, Литва, Україна. Йдеться не про наступальну, а про систему захисту", - пояснив Вебер свою ініціативу.

На думку німецького політика, це допоможе повернути єдність на європейський континент у період зростання ядерної загрози

"Це те, що справді зможе переконати людей в Польщі, в Україні, що ми можемо запропонувати захист... Це те що зможе об’єднати Європу", - заявив він.

Петро Порошенко, який був присутній на цій панельній дискусії, заявив про підтримку даної ідеї. "Україна буде щасливою стати частиною будь-якої безпекової ініціативи", - заявив він.

Детально про скасування ядерної угоди США та РФ читайте в статтях:

Ракети без обмежень: які наслідки для України матиме вихід США з ядерної угоди з РФ

Китай, а не Росія: приховані причини виходу США із ядерної угоди з Москвою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.