МЗС Польщі вдруге за останній тиждень викликало посла Ізраїлю

Понеділок, 18 лютого 2019, 12:08

Посла Ізраїлю у Варшаві Анну Азарі викликали до МЗС Польщі через заяву виконувача обов'язків міністра закордонних справ Ізраїлю Ісраеля Каца.

Про це заявила речниця МЗС Польщі Ева Сувара, повідомляє Onet.pl.

За її словами, посол вже "в дорозі до МЗС".

"Заяви міністра Каца не тільки образливі, вони посилюють негативні емоції між нашими народами і призводять до зростання антиполонізму і антисемітизму. Ми очікуємо, що з боку ізраїльської сторони буде відповідна реакція", - заявили у польському зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, в ефірі однієї з ізраїльських радіостанцій Кац заявив, що "антисемітизм був уродженим у поляків перед Голокостом, під час і після нього".

Перед цим, коментуючи слова, приписані прем’єру Ізраїлю Беньяміну Нетаньяху, Кац зазначив: "Наш прем’єр висловився чітко. Я сам є сином тих, хто пережив Голокост. Як кожен ізраїльтянин і єврей, я можу сказати: ми не забудемо і не пробачимо. Було багато поляків, які співпрацювали з нацистами, і, як казав Іцхак Шамір (екс-прем’єр Ізраїлю. – Ред.), "поляки всмоктували антисемітизм з молоком матері". І ніхто не вказуватиме нам, як ми повинні вшановувати своїх загиблих".

15 лютого посла Ізраїлю в Польщі Анну Азарі викликали в міністерство закордонних справ країни з вимогою роз’яснити слова прем’єра Нетаньяху, опубліковані у ізраїльській пресі, про те, що поляки співпрацювали з нацистами під час Голокосту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.