Колишній топ-єврочиновник з Естонії отримав 4 роки за згвалтування

Понеділок, 18 лютого 2019, 18:56

У понеділок, 18 лютого, Брюссельський суд визнав колишнього високопоставленого чиновника Європейської комісії з Естонії Маргуса Рахуоя винним в згвалтуванні.

Про це пише ERR.ee.

Рахуоя - колишній глава генерального директорату Єврокомісії з мобільності і транспорту. Він був засуджений до чотирьох років позбавлення волі.

Постраждала в справі Рахуоя - жінка-адвокат, яка працювала з ним в тій же установі, пише видання з посиланням на бельгійську газету La Dernière Heure. У газеті не вказується прізвище засудженого, але згадуються ініціали M.R., точна назва колишньої посади, громадянство і вік 51-річного чоловіка.

ЗМІ писали про цей випадок в 2015 році, але тоді повідомлялося, що естонський високопосадовець підозрюється в переслідуванні свого колеги. Було розпочато внутрішнє розслідування, під час якого службові відносини з Рахуоя були припинені.

У суді Рахуоя не визнав своєї провини і заявив, що він не застосовував насильства до жертви, і що це були взаємні добровільні сексуальні відносини.

Події, які привели до суду, сталися у вересні 2015 року вночі в приміщенні Європейської комісії.

Згідно зі звинуваченням, обвинувачений і його колега, молодша за нього на 20 років, перебували в кімнаті удвох. Суд виніс своє рішення виходячи з пояснень потерпілої, зроблених нею телефонних дзвінків і медичного огляду.

Крім того, один колега, який був в офісі до півночі, підтвердив, що молода жінка неодноразово відхиляла спроби її начальника.

Засуджений збирається оскаржити вирок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.