Лукашенко пообіцяв спільну з РФ відповідь, якщо США розмістять ракети в Європі

П'ятниця, 22 лютого 2019, 12:18

Президент Білорусі Александр Лукашенко висловив побоювання щодо можливого розміщення Сполученими Штатами ракет у Європі.

Про це повідомляє агентство "БЕЛТА".

Александр Лукашенко підкреслив, що вірить російській стороні в тому, що вона не порушувала Договір про ракети середньої і малої дальності (ДРСМД).

Що стосується потенційної загрози для безпеки Білорусі, Лукашенко підкреслив, що "це (розрив ДРСМД) катастрофа, особливо для нас".

"Я боюся того, що американці скористаються моментом - зірвали цей договір і розмістять ракети в Європі. Ось тут вже буде непереливки і нам. Тому нам треба буде разом з Росією думати про заходи у відповідь. Від цього нікуди не дінешся, якщо це станеться. А гірше буде, якщо ці ракети будуть розміщені (боронь боже, гіпотетично) на території України. Тому моя відповідь однозначна: я категорично проти (розриву ДРСМД)", - заявив президент Білорусі.

Лукашенко висловив думку, що НАТО все-таки може піти на розміщення подібних ракет в Європі: "Мені здається, хоч Північноатлантичний альянс заявляє про те, що вони не збираються розміщувати в Європі ці ракети, це просто блеф. В іншому випадку - навіщо виходити? Навіщо було руйнувати цей договір?" - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.