Північна Корея пригрозила зупинити переговори зі США щодо денуклеаризації - ЗМІ

П'ятниця, 15 березня 2019, 08:05

Північна Корея розглядає можливість призупинення переговорів зі США і перегляду заборони на ракетні і ядерні випробування.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ КНДР Чо Сон Хве, повідомляє Reuters.

За його словами, Вашингтон відкинув золоту можливість щодо переговорів на саміті, і застеріг, що Кім Чен Ин може переглянути мораторій на запуски ракет і ядерні випробування.

Очікується, що найближчим часом лідер КНДР зробить оголошення з приводу його позиції щодо переговорів по денуклеаризації зі США та розповість про подальші кроки Пхеньяна.

За словами північнокорейського дипломата, Вашингтон має бути готовий до поступок заради продовження переговорів.

Нагадаємо, за підсумками саміту у Ханої планувалось підписання декларації, однак саміт завершився завчасно і домовленостей щодо денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.

Дональд Трамп пояснив, що КНДР хоче повного і негайного зняття обмежень, але США не можуть на це піти. Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати сподівалися підписати угоду з КНДР, але Північна Корея була неготовою виконати вимоги США.

Пізніше ЗМІ повідомили, що причиною дострокового завершення саміту стала відмова КНДР закрити секретне підприємство зі збагачення урану на вимогу США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.