Спікер Держдуми РФ хоче компенсації від України і ЄС за "25 років анексії Криму"

П'ятниця, 15 березня 2019, 13:03

Спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін закликав порахувати, скільки грошей вимагати від України і ЄС, який її підтримає" за роки української влади в Криму.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Україна обійшлася з Кримом дуже і дуже непорядно: порушені основоположні права громадян, право на мову, право на освіту рідною мовою, зруйнувала економіку Криму і Севастополя; фактично анексія", - сказав Володін.

Він запропонував доручити профільним комітетам Держдуми спільно з профільними комітетами Держради Криму вивчити це питання.

"Проаналізувати, порахувати, скільки втратила економіка Криму за рахунок ось тієї руйнівної політики України, яка тут насаджувалася, скільки втратив народ, які права були порушені, і через наші парламентські структури, європейські структури ми з вами візьмемо і зобов'яжемо Україну компенсувати те, що втратив Крим за ці 25 років", - заявив Володін.

Володін також запропонував вивчити питання про відповідальність Євросоюзу за соціально-економічне становище Криму, з урахуванням підтримки ЄС. "Що стосується грошей, треба порахувати, скільки Україна заборгувала, а так як їх ще Євросоюз підтримує, які борги перейдуть на Євросоюз ", - сказав Володін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.