На відновлення Нотр-Даму зібрали майже $1 мільярд

Середа, 17 квітня 2019, 15:00

Близько 1 мільярда доларів вже зібрано звичайними парафіянами і магнатами по всьому світу на відновлення зруйнованого пожежею Собору Паризької Богоматері.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

У середу посланник президента з питань культурної спадщини Стефан Берн заявив телекомпанії France-Info, що всього за півтора дня після пожежі було зібрано 880 мільйонів євро (це дорівнює 995 мільйонів доларів).

Внески надходили як від компаній та магнатів (власників L'Oreal, Chanel і Dior), так і від парафіян та інших людей з маленьких і великих міст по всій Франції і у всьому світу.

Французький уряд збирає пожертви і створює спеціальний офіс для роботи з великими внесками.  На сайті уряду з’явився розділ, в якому можна зробити пожертву на відбудову Собору.

Додамо, що у Франції також лунають голоси критиків, які стверджують, що зібрані гроші краще було б витратити в іншому місці - на невеликі церкви тощо.

Пожежники врятували Нотр-Дам за півгодини до можливого руйнування

Президент Франції Еммануель Макрон встановив п'ятирічний термін для відновлення храму 12-го століття. У середу Макрон проводить спеціальне засідання Кабінету міністрів, присвячене пожежі в Нотр-Дамі.

Зауважимо, названий Макроном п'ятирічний термін, який збігається з літніми Олімпійськими іграми 2024 року в Парижі, багатьом здався нереальним.

Експерти вважають, що на відновлення Нотр-Даму може піти значно більше часу. Ерік Фішер, керівник фонду, що відповідає за відновлення 1000-річного Страсбурзького собору, повідомив, що роботи можуть тривати "десятиліття".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.