Союз "росіян" і "русофобів": Ратас отримав мандат на формування уряду Естонії

Середа, 17 квітня 2019, 18:22

Лідер Центристської партії Естонії Юрі Ратас 17 квітня заручився підтримкою парламенту для формування уряду. Його підтримали 55 депутатів, проти проголосували 44.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на ERR.

Проти уряду за участі Центристської партії, Консервативної народної партії (EKRE) і "Вітчизни" (Isamaa) проголосували депутати від Партії реформ і Соціал-демократичної партії.

Дебати в Литві: кандидати в президенти висловились про відносини з РФ

"Прем'єр-міністр є прем'єр-міністром для всіх жителів Естонії, а не тільки для тих, хто його підтримує або хто його обрав. Уряд також має працювати в ім'я кращого майбутнього всього нашого народу. Для мене немає і не може бути нашої і вашої Естонії, є тільки одна - наша спільна Естонія", - зазначив Ратас.

Найімовірніше, міністри уряду Юрі Ратаса складуть присягу перед Рійгікогу 29 квітня, і тоді новий уряд буде офіційно затверджено. Створювана коаліція буде контролювати в Рійгікогу 56 місць.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд спочатку запропонувала сформувати уряд лідеру Партії реформ Каї Каллас як переможцю виборів, проте її, як можливого прем'єр-міністра, підтримали лише 45 депутатів. У вівторок Кальюлайд призначила кандидатом в прем'єр-міністри Юрі Ратаса як голову партії, яка зайняла друге місце на виборах.

Ратас цього місяця досяг несподіваної угоди з націоналістичною, антиіммігрантською EKRE. Його Центристська партія зазвичай опирається на голоси російськомовної меншини.

Детальніше читайте у статті: "Союз "росіян" та русофобів: як у Естонії створюють неймовірну коаліцію"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.