Додон, з яким відмовився зустрічатись Порошенко, чекає на зустріч із Зеленським

Понеділок, 22 квітня 2019, 12:58

Президент Молдови Ігор Додон привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України і висловив сподівання на зустріч із ним.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву президента Молдови.

"Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди вашого обрання на пост президента України і добрі побажання великих успіхів і удачі в реалізації поставлених цілей",  - заявив Додон.

"Висловлюю надію, що багатовікові добросусідські, дружні відносини між нашими країнами і народами, засновані на конструктивній співпраці і взаєморозумінні, будуть і надалі успішно розвиватися і зміцнюватися. У цьому контексті, сподіваюся, що незабаром у нас з'явиться можливість зустрітися і комплексно обговорити порядок денний двосторонніх відносин", - наголосив він.

Влітку минулого року Додон вже заявляв про наміри встановити контакти з Україною. Президент Петро Порошенко висунув чітку умову, за  якої переговори можуть відбутися: для цього Додон має визнати російську агресію проти України, включаючи незаконну анексію Криму. Однак Ігор Додон цього так і не зробив.  У відповідь на запитання про те, чи готовий він нарешті визнати російську агресію як у Придністров’ї, так і в Україні, молдавський політик уник конкретики, заявивши, що "кидати каміння – це справа минулого".      

Як відомо, під час власної передвиборчої кампанії у 2016 році Додон заперечував незаконність анексії Криму Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.