Словенські села потерпають від нападів ведмедів та вовків

Середа, 12 червня 2019, 11:19

Міністерство сільського господарства Словенії розробило проект закону про вилучення з природного середовища бурих ведмедів та вовків у зв’язку з тим, що тварини заходять у села та нападають на худобу.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на RTV SLO.

Оскільки протягом останніх трьох років популяцію хижаків ніяк не зменшували, їх значно побільшало. Ведмеді та вовки змінили свою поведінку, вони приходять в села і нападають на домашніх тварин.

Цього року вовки вже вбили 72 вівці, 19 одиниць великої рогатої худоби, 15 коней, двох інших домашніх тварин і одного осла. Поширеними були також скарги на шкоду від ведмедів.

За даними міністерства, сьогодні в Словенії налічується 12 вовчих зграй (від 5 до 10 вовків) та тисяча ведмедів. Стверджується, що нормальна популяція є удвічі меншою.

Після скарг кількох фермерських асоціацій та підготовки акцій протесту через напади хижаків Міністерство сільського господарства розробило проект закону про надзвичайну ситуацію. Ним хочуть узаконити вилучення з природного середовища до 200 бурих ведмедів, зокрема шляхом відстрілу, а також понад десяток вовків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.