Проросійського політика Усатого затримали при поверненні в Молдову

Неділя, 16 червня 2019, 15:26

Лідера проросійської "Нашої партії" Ренато Усатого затримали на митниці при поверненні до Молдови.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

 Як повідомили прихильники Усатого, які прибули його зустріти, політика відвезуть до Кишинева, в прокуратуру по боротьбі з організованою злочинністю і особливих справах. Заступник голови "Нашої партії" Іліан Кашу розповів, що поки не ясно, чи має місце затримання, оскільки не висловився новий глава МВС Андрій Нестасе. Він зазначив, що зараз Усатого відвезуть в прокуратуру, а завтра вранці він постане перед прокурором.

Усатому не дозволили вийти до зустрічаючих його людей, але дали мегафон, щоб він міг звернутися до зустрічаючих. "Дякую, що зустріли, за інструкцією мене не можуть випустити з машини. Але влада змінилася і всі силовики повинні діяти в рамках закону. Всі, хто займався фабрикацією моїх кримінальних справ, дадуть відповідь по всій строгості закону. Мене везуть в прокуратуру, всі їдемо туди. Прошу, без провокацій. З моїм приїздом ми починаємо будувати нову Молдову", - заявив Усатий.

Ренато Усатий виїхав в Москву в серпні 2016 року після того, як влада порушила проти нього кримінальні справи і намагалася оголосити в міжнародний розшук. У лютому 2018 року він подав у відставку з поста мера міста Бєльці - другого за кількістю населення міста Молдови.

В кінці 2018 року він виїхав з Росії, заявивши, що президент Молдови Ігор Додон намагається організувати його переслідування і в Росії. Усатий кілька місяців жив у Німеччині, після чого поїхав, імовірно, в Румунію. Після зміни влади в Молдові він заявив, що негайно повертається на батьківщину.

Ренато Усатого звинувачують в організації організованого злочинного угруповання, члени якого скоїли два злочини - привласнення чужого майна і замах на вбивство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.