Зеленський про газові домовленості з РФ: ніхто не буде Україні викручувати руки

Вівторок, 18 червня 2019, 15:51

Президент України Володимир Зеленський вірить, що Україна та Росія досягнуть домовленостей щодо транзиту газу на прийнятних для України умовах.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив у вівторок на спільній з Ангелою Меркель пресконференції у Берліні.

"Що стосується ризиків… У нас закінчується контракт (щодо транзиту газу – ЄП) у кінці цього року. Але зараз ми ведемо перемови. І я думаю, що найближчим часом наші групи сядуть, і я впевнений, що ми домовимось, і ніхто Україні не буде, вибачте за такі слова, викручувати руки", - сказав Володимир Зеленський.

Угода з Україною про транзит газу на європейських умовах поки неможлива - Газпром

Зеленський окремо прокоментував розбіжності у позиціях України та Німеччини щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".

"Не секрет, що наші позиції щодо "Північного потоку-2" є діаметрально протилежними. У той же час ми вдячні за готовність до предметного діалогу з боку Німеччини з цього непростого питання", - сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що отримав підтвердження від Меркель, "щоб українська ГТС була заповнена газом".

Тристоронні консультації щодо газу можуть пройти в другій половині вересня

Меркель наголосила, що питання будівництва "Північного потоку-2" і транзиту газу через територію України є тісно пов’язаними.

"Я постійно говорила російському президенту, що для мене питання транзиту газу через Україну має дуже важливе значення. Президент Путін мене завжди запевняв, що він знає про це", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.