Трамп запровадив санкції проти верховного лідера Ірану

відео
Вівторок, 25 червня 2019, 09:36

Президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження нових санкцій проти Ірану, в тому числі проти іранського верховного лідера аятоли Алі Хаменеї та інших високопосадовців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

За словами міністра фінансів США Стівена Мнучіна, нові санкції заблокують іранські активи на мільярди доларів.

Трамп заявив журналістам, що санкції тільки частково стали відповіддю на збитий Іраном минулого тижня американський безпілотник.

Він сказав, що Хаменеї зрештою несе відповідальність за "ворожу поведінку режиму" на Близькому Сході.

Трамп заявив, що санкції "позбавлять Верховного лідера і його адміністрацію, а також тих, хто тісно пов'язаний з ними, доступу до ключових фінансових ресурсів і підтримки".

Санкції також накладені на вісім старших командирів ВМС, аерокосмічних і наземних військ Корпус вартових Ісламської революції.

"Ці командири перебувають на вершині бюрократії, яка контролює шкідливі регіональну діяльність КВІР, включаючи провокаційну програму балістичних ракет, переслідування і саботаж комерційних суден у міжнародних водах, а також дестабілізуючу присутність у Сирії", - заявили у Держдепі США.

Нагадаємо, Трамп підтвердив, що збирався завдати ракетних ударів по території Ірану у відповідь на збитий американський безпілотник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.