На Мальті починається суд над підозрюваними у вбивстві журналістки

Вівторок, 16 липня 2019, 15:19

Генеральний прокурор Мальти пред'явив звинувачення трьом чоловікам, підозрюваним у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галісії в 2017 році.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Підозрювані, заарештовані незабаром після вбивства - Вінсент Мускат, Джордж Дегіорджо і Альфред Дегіорджо - тепер постануть перед судом. Вони провели під арештом 19 місяців.

Згідно з  мальтійським законодавством, підозрюваним необхідно пред'явити обвинувальний висновок протягом 20 місяців після пред'явлення підозр, інакше вони можуть бути звільнені під заставу.

Незважаючи на початок суду, сім'я загиблої журналістки побоюється, що лідери операції, які до сих пір не встановлені, залишаться на свободі.

Нагадаємо, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers та звинувачувала у корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Журналістка розслідувала можливу причетність мальтійських партій до лівійсько-італійської афери з контрабанди дизпалива.

У травні цього року Рада Європи прийняла доповідь щодо стану верховенства права на Мальті з різкою критикою на адресу влади країни.

У доповіді, зокрема, вказуються численні недоліки під час проведення розслідування мальтійськими правоохоронцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.