Франція пов’язує повернення РФ до G8 з ситуацією в Україні - джерело

Середа, 21 серпня 2019, 12:14

Франція пов’язує можливість повернення до формату G8 і запрошення Росії до участі в саміті найбільш розвинених економік світу в наступному році з розвитком ситуації в Україні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила французька редакція агентства Reuters з посиланням на французьке дипломатичне джерело.

"Ми взяли до відома той факт, що американці (які будуть головувати в G7 в 2020 році після Франції. – Ред.) мають бажання реінтегрувати росіян у наступному році", - сказало джерело наступного дня після телефонної розмови президентів США і Франції, під час якої, за даними ЗМІ, вони домовились повернути Росію до формату у наступному році.

Трамп і Макрон домовились повернути Росію до G8 наступного року – ЗМІ

"Українське питання має вирішальне значення", сказало джерело, додавши, що нинішній контекст "може сприяти прогресу".

Дональд Трамп і Еммануель Макрон домовилися обговорити Україну на першій сесії саміту G7, який розпочнеться в суботу у французькому місті Біарріц, додало джерело.

Росію вигнали з групи держав через анексію українського Криму в 2014 році. Нині до групи належать Франція, Велика Британія, Німеччина, Італія, Японія, Канада та США.

Трамп підтримав повернення Росії до G8

Наразі не зрозуміло, чим закінчиться процес прийняття рішення про повернення РФ та чи справді вона може бути за столом переговорів наступного року.

У вівторок президент США заявив, що він би підтримав повернення Росії до групи країн з найбільш розвиненою економікою, якби була висловлена така пропозиція.

Під час зустрічі Макрона і Путіна в понеділок президент Франції заявив, що повернення до формату G8 і "реанімації" відносин між Росією та ЄС залежить від прогресу у врегулюванні "української кризи".

Читайте також "Сімка", що не стане "вісімкою": чому ідея повернути Росію до G7 є загрозою, але не катастрофою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.