Конгрес наразі не голосуватиме щодо імпічменту Трампу

Середа, 16 жовтня 2019, 09:46

Конгрес США наразі не проводитиме голосування за дозвіл провести процедуру імпічменту американському президенту Дональду Трампу.

Про це заявила спікер палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Пелосі повторила свій аргумент про те, що для подальшого формального розслідування немає необхідності проводити голосування.

Трамп та його союзники стверджують, що розслідування є нелегітимним без офіційного голосування в Палаті представників.

Віцепрезидент США Майк Пенс заявив, що на запит слідчих Палати представників не буде надавати ніяких документів, які, на думку слідчих, допоможуть краще зрозуміти його роль у спробах президента США Дональда Трампа чинити тиск на Україну.

Його адвокат звинуватив комітети Палати у тому, що вони вимагають документи, які "явно не є віцепрезидентськими записами" та додав, що слідство зрештою буде визнано незаконним.

Демократ Адам Шифф, який очолює Комітет з питань розвідки Палати представників і є одним з найбільших опонентів Трампа, заявив, що розслідування комітетів триватиме.

Він додав, що очікує, що комітети в певний момент випустять стенограми та викличуть деяких свідків для відкритих слухань.

Демократи у Конгресі США розслідують прямі прохання Трампа до українських чиновників розпочати розслідування стосовно його політичного суперника Джо Байдена та його родини.

Напередодні за закритими дверима свідчив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.