Україна заблокувала в ООН російську резолюцію про скасування санкцій

П'ятниця, 3 квітня 2020, 09:04

 Україна заблокувала ініційований Росією проєкт резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Декларація солідарності Об‘єднаних Націй перед викликами, створеними коронавірусом 2019 (COVID-19)", яка передбачала скасування санкцій.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Facebook.

"У тексті за цією шляхетною назвою є багато правильних речей і одна маніпуляція, що може мати стратегічні руйнівні наслідки для системи міжнародної безпеки - запуск процесу скасування міжнародних санкцій. Ніщо не заважає співробітництву держав для боротьби з коронавірусом і подолання його наслідків. На цьому тлі намагання зловживати гуманітарними цілями, щоб підкласти міну під міжнародні санкції, застосовані у відповідь на грубі порушення міжнародного права, у тому числі під санкції за російську агресію проти України, є очевидною маніпуляцією Росії", - заявив Кулеба.

Він зазначив, що Україна підтримує кожне міжнародне зусилля, спрямоване на боротьбу з коронавірусом. Зокрема, ми підтримаємо іншу резолюцію Генасамблеї ООН на цю тему, що не містить маніпуляцій, і користується підтримкою абсолютної більшості держав-членів ООН.

"Отже, процедура умовчання перервана. Російська резолюція не буде ухвалена. Ми і надалі блокуватимемо зусилля Росії зруйнувати санкційний режим", - наголосив Кулеба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.