В Італії в ексчлена мафії конфіскували активи на 40 млн євро

Четвер, 4 березня 2021, 09:45

Активи на 40 млн євро конфіскували у італійського бізнесмена, відомого зв’язками з мафією.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на ANSA, про це повідомляє італійське агентство DIA - спеціальний орган для боротьби з мафією. 

83-річний Джованні Піло, як зазначає DIA, відомий своїм кримінальним минулим і пов’язаний з мафіозною родиною Резуттана.

У 1976-1985 роках він перебував під спеціальним наглядом, а згодом на 7 років потрапив за ґрати за участь у мафіозній організації. 

Піло у тому числі брав участь у спекулятивних будівельних проєктах у Палермо. Слідчі вважають, що він незаконно отримав переваги для ведення бізнесу і при цьому теж мав підтримку мафії. 

Перевірка походження його активів продемонструвала великі розбіжності між задекларованими доходами та реальними витратами. 

У Піло вилучили віллу, 145 різних об’єктів власності, включно із земельними ділянками у Палермо, Римі й Трапані, акції у восьми компаніях та кошти у банку.

Нагадаємо, у січні в Італії почався найбільший за останні 30 років судовий процес над мафією. На лаві підсудних опинилися понад 350 членів впливового клану "Ндрангета", їм висувають загалом понад 400 звинувачень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.