Білорусь – силовики заявили про розкриття замаху на військову техніку РФ

П'ятниця, 11 березня 2022, 00:34

Двох жителів білоруського міста Мозиря підозрюють у підготовці до знищення російської військової техніки, яка прямує в Україну

Як повідомляє "Європейська правда", таку інформацію  оприлюднив  "Слідчий комітет" Білорусі .

Як зазначається, одному із затриманих 34 роки, інший на десять років старший. Вони  познайомилися у 2020 році під час протестів у Мозирі. Обидва мають сім'ї, які виховують дітей, до кримінальної відповідальності не притягувалися.

За даними слідства, вони планували знищувати військову техніку РФ під час її пересування територією Мозирського району. Для цього вони приготували 10 коктейлів Молотова.

Крім того, під час обшуків у них вилучили інгредієнти для виготовлення запальної суміші, скляні пляшки, бейсбольні біти, пневматичний пістолет та інші предмети, які "свідчать про злочинні наміри підозрюваних".

За інформацією слідства, вони також причетні до "нанесення цинічних написів та зображень на об'єкти дорожньої інфраструктури".

Нагадаємо, від початку військової агресії РФ проти України, у Білорусі триває "рейкова війна" - білоруси блокують залізничну інфраструктуру, щоб заблокувати перевезення військової техніки РФ.

Детальніше про ситуацію в Білорусі можна почитати у статті Вагання Лукашенка: як Білорусь намагається уникнути відправлення військ в Україну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.