В МЗС пояснили Орбану, чому важливо продовжувати санкції проти РФ та підтримку України

Понеділок, 24 жовтня 2022, 20:46

Офіційний представник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відреагував на заяву прем’єра Угорщини Віктора Орбана про те, що санкції проти Росії та військова підтримка України нібито збільшують ризик поширення війни на Європейський Союз.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Ніколенко написав у Facebook.

"Якщо ЄС припинить санкційний тиск на Росію та військову допомогу Україні, то російські танки, але ми цього жодним чином не бажаємо, будуть в Будапешті швидше, ніж хтось із угорського уряду зможе дозвонитися в Москву", – йдеться в дописі.

Представник МЗС наголосив, що українці платять власними життями за мир і спокій в європейських містах.

"Допомога Україні – не благодійництво. Це, насамперед, інвестиції Європи у власну безпеку. Лише спільними зусиллями можливо зупинити російську загрозу", – додав Ніколенко.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що підтримка Європейським Союзом України шляхом санкцій і військової допомоги збільшує ризик поширення війни на територію блоку.

Нагадаємо, це не перша контроверсійна заява прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо російсько-української війни. Так, він говорив, що санкції Європейського Союзу проти Росії провалилися, і закликав до мирних переговорів між РФ та Україною.

Раніше Орбан заявив, що війни Росії проти України не було б, якби колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель досі була на посаді. Орбан додав, що колишній президент США Дональд Трамп може покласти край війні в Україні.

Про позицію Угорщини і про те, як вона помиляється не вперше, читайте в публікації: Угорщина обирає сторону зла. Знову, як у 1939 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.