Яценюк каже, що санкції проти Росії вже діють, та не просить про подальші

Вівторок, 16 грудня 2014, 13:17

Український уряд вважає ефективною дію санкцій проти Російської федерації з боку Європейського союзу та не очікує на їх збільшення.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, виступаючи на конференції, що організована  European Policy Center, передає з Брюсселю кореспондент "Європейської правди".

Яценюк у своєму виступі не зачіпав питання міжнародного економічного тиску на Росію і перейшов до нього лише після запитань із залу про можливість посилення санкцій.

Прем’єр висловив впевненість, що нинішні санкції діють на РФ.

"Подивіться на російський рубль, який (курс якого) взлітає в небеса. Подивіться на інфляцію, фондові ринки",  - нагадав він про системні проблеми в економіці РФ.

На його думку, дія поточних економічних обмежень лишається єдиним інструментом тиску на РФ: "Наразі немає іншого шляху, щоби зупинити агресію, окрім як фінансового"

Водночас навіть у цій відповіді прем’єр не згадав про можливість посилення обмежень і повернувся до теми лише після уточнюючого запитання iз залу.

"Подальша санкції? В енергетиці? Але вони вже діють. Подивіться на ціну нафти. Буде 38 доларів (за барель)  - буде краще. Це теж на користь українській, а також європейській економіці, якщо ми платимо на газ та нафту менше".

Як повідомляла напередодні "Європейська правда", віднедавна представники української влади припинили порушувати питання посилення санкцій на переговорах з партнерами у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: