Туреччина може очолити трастовий фонд НАТО по боротьбі з роспропагандою

Середа, 27 травня 2015, 11:23

В НАТО триває дискусія щодо створення  трастового фонду, націленого на протидію російській пропаганді, є підтримка такої ідеї.

Про це повідомив помічник заступника генсека НАТО Джемі Шеа, відповідальний за "нові загрози", відповідаючи на запитання "Європейської правди" від час конференції в Києві.

"Ми вже воюємо з російською пропагандою, але робимо це не шляхом пропаганди, а шляхом постачання точної, коректної інформації", - зазначив він.

За словами представника альянсу наразі в Брюсселі триває дискусія про те, якою може бути найефективніший шлях допомоги Україні: "Ми маємо знайти, як ми можемо допомогти вам бути більш стійкими до гібридних атак такого типу".

"Це може  бути трастовий фонд і вже Туреччина висловила інтерес до того, щоби заснувати саме такий фонд", - наголосив він.

Як повідомляла Європейська правда, після травневого засідання комісії Україна-НАТО міністр Клімкін повідомив, що  альянс може офіційно включитися в боротьбу проти роспропаганди. Водночас тоді рішення не було ухвалене, оскільки альянс вирішив спершу скоординувати зусилля з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.