Більшість депутатів Франції, що поїдуть до Криму, з партії Саркозі - список

Середа, 22 липня 2015, 09:30

Більшу частину делегації французьких депутатів, що планують здійснити візит до анексованого Росією Криму, представляють партію "Республіканці" Ніколя Саркозі.

Про це повідомляє французьке видання Le Monde.

До "Республіканців" належать 8 з 10 членів французької делегації.

Зокрема, до делегації входить Тьєррі Маріані, один з чільних представників партії, який в 2010-2012 роках був міністром та держсекретарм міністерства Франції. Також "Республіканців" представляють Ніколя Дьюк, Клод Гошен, Жак М’ярд, Патрік Вершер, Совьор Гандольфі-Шайт та Марі-Крістін Далло.

Окрім того, до делегації увійшли сенатор з комісії з європейських справ Ів Поццо ді Борго, який представляє Союз демократів і незалежних, та депутат-соціаліст Жером Ламбер.

Тьєррі Маріані заявив, що парламентарі спочатку відвідають Росію, а звідти поїдуть до Криму.

Як зазначається, у Москві французькі депутати планують зустрітися зі спікером Держдуми Сергієм Наришкіним, а в Севастополі та Ялті - з місцевою владою та представниками нацменшин.

"В даний час необхідно підтримувати діалог з нашими російськими друзями. Повинна була відбутися російсько-французька зустріч, яка була скасована у відповідь на санкції щодо Росії. На рівні парламенту діалогу немає майже протягом двох років",  - наголосив Маріані.

Нагадаємо, раніше Саркозі розкритикував нинішнього главу держави Франсуа Олланда за те, що той не приїхав на парад Перемоги до Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.