Сирійська опозиція звинуватила Росію у співпраці з ІДІЛ

Середа, 16 грудня 2015, 16:47

Вільна сирійська армія перехопила переговори між бойовиками ІДІЛ та представниками російської армії, які свідчать про тісну взаємодію між бойовими підрозділами "Ісламської держави" та військовими підрозділами РФ у Сирії.

Про це заявив начальник Генштабу Вільної армії Сирії (САС) генерал-майор Халід Ахмед Біррі, передає агенція Anadolu.

"Нещодавно були перехоплені переговори між бойовиками ІДІЛ і російськими командирами, які керують атаками", – повідомив він.

Халід Ахмед Біррі підкреслив, що "Росія співпрацює як з режимом (Башара Асада – ред.), так і з ІДІЛ. Інакше кажучи, Росія не ставить перед собою мету вести боротьбу з тероризмом".

За словами представника сирійської опозиції, режим Асада і Росія купують нафту у ІДІЛ. Понад те, як стверджує Біррі, Росія хоче захистити провінцію Хомс через те, що там "розташовані другі у світі за величиною родовища газу".

Окрім того, опозиційний воєначальник підкреслив, що для приборкання російських апетитів у Сирії необхідне більше залучення Туреччини.

"У першу чергу, необхідно створення запропонованої Туреччиною зони безпеки на півночі Сирії. Це звузить можливості Росії у прикордонній зоні. Саме для того, щоб перешкодити цьому, Росія інтенсифікувала атаки в рамках військової операції в Сирії", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що, за словами глави британського МЗС Філіпа Хеммонда, більшість російських повітряних ударів у Сирії, як і раніше, націлені на опозиційні сили, а не бойовиків "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.