Останні новини

5 травня 2024
19:53
Швейцарія запросила Папу Римського на український саміт миру
Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд заявила, що запрошення на Глобальний саміт миру отримав зокрема Папа Римський Франциск.
19:31
фотоОпонент Орбана провів мітинг у місті, де партія влади перемагає з 1998 року
Угорський опозиційний політик Петер Мадяр 5 травня зібрав близько 10 тисяч людей у Дебрецені – другому за розміром містом Угорщини, де партія прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" перемагала з 1998 року.
19:12
Axios: США призупинили поставки зброї Ізраїлю на тлі суперечок щодо війни в Газі
Сполучені Штати минулого тижня вперше з жовтня 2023 року, коли терористи ХАМАС напали на ізраїльську територію, призупинили постачання боєприпасів американського виробництва армії Ізраїлю.
18:55
Канцлер Австрії підтримує ДНК-тестування біженців для возз'єднання родин
Австрійський канцлер Карл Негаммер заявив, що уряд хоче розширити використання ДНК-тестів для біженців, які прямують до країни на підставі возз'єднання з родичами, що вже живуть тут певний час.
18:34
У Держдепі нагадали грузинській владі, хто саме втягує її у війну
Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн нагадав лідерам партії влади "Грузинська мрія", що саме Росія намагається втягнути Грузію у війну, а не "західні сили".
18:19
У США закликають владу Грузії спільно привести закон про "іноагентів" до стандартів ЄС
Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн сказав, що Вашингтон готовий працювати з владою Грузії над тим, аби скандальний законопроєкт про "іноагентів" відповідав нормам Європейського Союзу.
ДайджестРФ готує диверсії в ЄС, напади на німецьких політиків, ДТП з українцями у Польщі: все за вихідні
17:57
Макрон просить прем'єра Ізраїлю "довести до кінця" переговори з ХАМАС
Президент Франції Емманюель Макрон у телефонній розмові з ізраїльським прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу попросив його продовжити переговори з терористами ХАМАС щодо звільнення заручників.
17:40
Єврокомісія хоче внести Voice of Europe до санкційного списку ЄС
Віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова заявила, що виконавчий орган ЄС пропонує внести в 14-ий пакет санкцій платформу Voice of Europe, яка використовувалась для втручання в європейські вибори.
17:11
відеоЛідер Китаю прибув до Франції, починаючи європейське турне
Голова Китаю Сі Цзіньпін прибув до Франції вдень 5 травня, розпочавши своє кількаденне турне європейськими країнами.
17:01
Друг Берлусконі розповів, як Путін дав експрем'єру Італії серце вбитої косулі
Колишній сенатор від партії Сільвіо Берлусконі "Вперед, Італіє!" Фабріціо Чікітто стверджує, що нині покійний експрем'єр був свідком того, як Владімір Путін вирізав серце косулі під час їхнього спільного полювання у 2013 році.
16:37
фотоУ Нідерландах святкують День визволення від нацистської окупації
По всіх Нідерландах у неділю, 5 травня, тривають фестивалі та інші пам'ятні заходи з нагоди Дня визволення від нацистської окупації у 1945 році.
16:11
У німецькому Вісбадені протестували проти виступу пропутінської Нетребко
Близько 400 демонстрантів увечері 4 травня вийшли на акцію протесту біля Гессенського державного театру у Вісбадені, вимагаючи скасувати виступ пропутінської оперної співачки Анни Нетребко.
15:55
Голова МЗС Польщі: Хочемо якнайкращих відносин із США, хто б не був президентом
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Варшава прагне підтримувати гарні відносини зі Сполученими Штатами незалежно від того, хто переможе на президентських виборах 2024 року.
15:41
Чоловік в'їхав на авто в огорожу Білого дому й помер
Чоловік, який в'їхав на автомобілі у ворота зовнішнього комплексу Білого дому ввечері 4 травня, помер від отриманих травм.
15:26
Консерватори опустились на третє місце за підсумками місцевих виборів у Британії
Після підрахунку результатів голосування на місцевих виборах у всіх 107 радах Великої Британії владна Консервативна партія Великої Британії опустилась на третє місце за кількістю місцевих депутатів, поступившись ліберал-демократам.
15:00
Чехія відкликає свого посла в Росії, який і так сидить у Празі
Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі.
14:42
Чехія та Естонія підтвердили, що не прийдуть на інавгураційний фарс Путіна
У Чехії та Естонії підтвердили, що їхні представники не будуть відвідувати так звану інавгурацію Владіміра Путіна 7 травня.
14:25
У німецькому Гессені підтримують допомогу з поверненням чоловіків з України додому
Міністр внутрішніх справ федеральної німецької землі Гессен Роман Посек вважає, що земельні уряди повинні допомогти Україні з поверненням чоловіків мобілізаційного віку, які виїхали з України після повномасштабного вторгнення Росії.
14:09
Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу на тлі нестачі снарядів
Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО.
13:48
ОпитуванняБільшість німців вважають, що на ультраправу "АдН" сильно впливають РФ і Китай
У Німеччині переважна кількість жителів помічають сильний вплив на ультраправу "Альтернативу для Німеччини" з боку Росії і Китаю.
13:24
Макрон розповів, як ставиться до обмеження президентських термінів у Франції
Президент Франції Емманюель Макрон розповів про своє ставлення до передбаченого Конституцією країни обмеження двох президентських термінів поспіль.
13:09
ЗМІ: У нападі на представника партії Шольца зізнався 17-річний підліток
У Німеччини 17-річний підліток з Дрездена зізнався в нападі на провідного кандидата Соціал-демократичної партії Німеччини на європейських виборах Матіаса Екке.
12:50
Білий дім: Оборонного пакту із Саудівською Аравією не буде без нормалізації відносин з Ізраїлем
У Білому домі заявляють, що США підпишуть оборонний пакт із Саудівською Аравією лише після того, як королівство нормалізує відносини з Ізраїлем.
12:28
В Берліні побили чоловіка з прапором Ізраїлю
В німецькій столиці Берліні напали на чоловіка з прапором Ізраїлю, який сидів на літній терасі одного з місцевих ресторанів.
12:08
У Німеччині напали на двох політиків від "зелених" після партійного заходу
У Німеччині депутат Бундестагу від Партії зелених Кай Герінг і однопартієць Рольф Флісс зазнали нападу після партійного заходу в Ессені.
11:51
В ЄС засудили напад на топкандидата партії Шольца на євровиборах
Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель засудив напад на провідного кандидата Соціал-демократичної партії Німеччини на європейських виборах Матіаса Екке.
11:29
FT: Спецслужби попередили, що РФ готує диверсії по всій Європі
Європейські спецслужби попередили уряди своїх країн, що Росія планує диверсії по всьому континенту.
11:07
Розвідка Британії повідомила, навіщо РФ готує призов на окупованій частині Запорізької області
Розвідувальна спільнота Великої Британії проаналізувала наміри РФ провести військовий призов на окупованій нею частині Запорізької області.
10:41
Шольц згадав про Україну у привітанні до православного Великодня
Канцлер Німеччини Олаф Шольц у привітанні з нагоди православного Великодня згадав про Україну, проти якої РФ веде загарбницьку війну.
10:21
Макрон відреагував на пропалестинські протести у французьких університетах
Президент Франції Емманюель Макрон вперше прокоментував блокаду кількох вищих навчальних закладів студентами, які підтримують палестинців.
10:01
Макрон вважає, що Європі потрібно перезавантаження економічних зв'язків з Китаєм
Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що Європі потрібно оновлення економічних зв'язків країни з Китаєм.
09:39
Білий дім: Допомога США сприятиме переходу України в контрнаступ у 2025 році
У Білому домі переконані, що військова допомога, яку надають США, сприятиме переходу України у контрнаступ, який можливий у 2025 році.
09:18
ЗМІ: У Німеччині зафіксували витік даних про таємні наради Бундесверу
У Німеччині зафіксували витік даних із зустрічей Бундесверу у відеоформаті через недолік інструменту відеоконференцій, який використовують німецькі військові.
09:02
Глава МЗС Фінляндії: Масштаби збоїв в роботі GPS розширились, причина – дії РФ
Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що фінська сторона фіксує, що протягом останнього часу РФ стала активніше глушити GPS у районі Фінської затоки та навколо східного кордону.
08:42
Чехія анонсувала спільні із США військові навчання
Наступного тижня в Чехії розпочнуться навчання Immediate Response, в яких візьмуть участь чеські військові, а також їхні колеги зі США.
08:27
Між Іспанією та Аргентиною сталась суперечка через заяви іспанського міністра
Іспанія та Аргентина напередодні обмінялись гострими заявами після того, як іспанський міністр транспорту Оскар Пуенте припустив, що президент південноамериканської країни Хав'єр Мілей вживає наркотики.
08:05
ФотоЗМІ: У Варшаві сталась ДТП із трьома загиблими, двоє з них українці
У польській столиці Варшаві сталась ДТП з автомобілем BMW, внаслідок якої загинули двоє громадян України і один – Білорусі.