Глава МЗС Британії завітав до Львова, де посадив дерево

відео
Новини — П'ятниця, 3 травня 2024, 12:19 —

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон у п’ятницю, 3 травня, прибув до Львова, де разом з мером Андрієм Садовим символічно висадив дерево у центрі міста.

Про це міський голова Львова повідомив у своєму Twitter (Х), пише "Європейська правда".

Садовий у дописі згадав про заяву Кемерона щодо використання британської зброї на території агресора. Він сказав, що це підкріплює "наші надії". "Тепер у нього (у Кемерона) тут є власне дерево, що дає йому чудовий привід повернутися в Україну з новими хорошими новинами", – написав мер Львова.

Працюючи з лопатою, Кемерон зауважив, що це "знаменитий український чорнозем". Він також розповів, що посадив багато дерев у житті, та це – його перше дерево в Україні.

Реклама:

На жартівливий коментар Садового, що британський гість, ймовірно, очікував на зустріч з кавою, а не на роботу з землею, Кемерон відповів: "Я люблю працювати".

Спорожнивши тачку із землею, Кемерон поцікавився, яке дерево він посадив. З'ясувалося, що це робінія.

Робінія Кемерона буде рости поруч з деревом, яке торік висадив професор Єльського університету Тімоті Снайдер. 

Як повідомляла "ЄП", під час візиту до Києва напередодні Кемерон розпочав переговори з Україною щодо 100-річного партнерства.

Він пообіцяв, що Британія виділятиме Україні три мільярди фунтів стерлінгів щорічної військової допомоги, і це буде відбуватися "стільки, скільки буде потрібно".

Кемерон також заявив агентству Reuters, що Україна має право використовувати надану Лондоном зброю для завдання ударів по цілях на території Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: