У Швейцарії хочуть закріпити право на канабіс у конституції

Новини — Вівторок, 30 квітня 2024, 21:18 —

У Швейцарії 30 квітня розпочала роботу громадська ініціатива, яка хоче провести референдум про закріплення в конституції права на вирощування та продажу канабісу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Keystone-SDA.

Ініціатива "Легалізація канабісу: можливості для економіки, здоров'я та рівності" пропонує, щоб у конституції Швейцарії з'явилась нова стаття про канабіс.

Згідно з текстом ініціативи, швейцарцям пропонують дозволити вирощувати та зберігати канабіс з 18 років для особистого використання. Комерційні виробники та точки продажу канабісу потребуватимуть ліцензії та будуть підпорядковуватися суворим правилам якості та безпеки.

Реклама:

Надходження від оподаткування продуктів з канабісу автори ініціативи пропонують спрямувати на просвітницьку роботу стосовно наркотиків і профілактику наркоманії.

Тепер учасники ініціативи мають до 30 жовтня 2025 року зібрати необхідні 100 тисяч підписів, аби її могли винести на референдум.

У деяких містах Швейцарії – зокрема Цюріху, Женеві та Берні – вже реалізуються пілотні проєкти, які дозволяють регульований продаж канабісу.

Нагадаємо, з 1 квітня у Німеччині набув чинності закон, що легалізує рекреаційне використання канабісу. При цьому влада німецької федеральної землі Баварія вирішила запровадити обмеження на куріння канабісу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: