У Єврокомісії прокоментували плани кількох країн-членів визнати Палестину

Новини — Четвер, 16 травня 2024, 14:01 —

У Єврокомісії зазначили, що наміри деяких країн-членів визнати державність Палестини ближчим часом будуть їхнім власним національним рішенням і це питання не координується на рівні ЄС, оскільки позиції країн надто різняться.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у спілкуванні зі ЗМІ сказав речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано в Брюсселі у четвер.

Речника запитали, що можуть означати для подальшої політики ЄС наміри декількох країн-членів найближчим часом визнати державність Палестини. 

Стано відповів, що це питання – цілковито у національній компетенції країн членів і не входить до того, що має погоджуватися з Брюсселем. 

Реклама:

"Країни-члени самостійно вирішують, визнають вони чи ні певну країну чи суб’єкта, це не те, що має координуватися на рівні ЄС", – зазначив він.

"Що стосується питання визнання державності Палестини, незалежності Палестини – як відомо, позиції різних країн-членів дуже різні і одностайності немає", – додав Петер Стано.  

Нагадаємо, раніше головний дипломат ЄС Жозеп Боррель підтвердив, що Іспанія, Ірландія та деякі інші країни-члени Європейського Союзу планують визнати Палестинську державу 21 травня.

Норвегія, яка не є членом ЄС, також заявляла про готовність до визнання Палестинської держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: