В Італії заборонили йогу з песиками – непокояться через добробут тварин

Новини — П'ятниця, 3 травня 2024, 18:30 —

Міністерство охорони здоров'я Італії заборонило заняття йогою з песиками (puppy yoga), пояснивши, що участь у них молодих тварин негативно впливає на їхній добробут і безпеку відвідувачів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

На думку італійського МОЗ, йогу з песиками треба розглядати як різновид анімалотерапії, яка, за законом, може здійснюватись лише з повністю дорослими тваринами.

Міністерство звернулося до регіональних органів влади з проханням здійснити перевірки, щоб не допустити проведення занять йогою з песиками.

Реклама:
Папа Римський непокоїться, що в сім'ях дітей замінюють на домашніх тварин

Національна рада із захисту тварин Італії привітала рішення уряду. Вона навела коментар експертки із собаківництва Джузі Д'Анджело, яка сказала, що йога для песиків – це "фізичний і психічний стрес" для тварин.

Д'Анджело також зауважує, що цуценят для йоги найчастіше привозять без належних умов, а під час занять тваринам не дають достатньо води.

Йога з песиками зазвичай передбачає, що тварини вільно ходять класом та іноді стають у пози йоги, або ж заняття просто супроводжується іграми з цуценятами. Такі заняття стали популярними в Європі та США.

Раніше повідомлялось, що в Норвегії туриста, який відвідував норвезький арктичний архіпелаг Шпіцберген, оштрафували на понад $1100 за надмірне наближення до моржа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: