У Тбілісі заявили про "необ’єктивність" Франції після критики розгону протестів

Новини — П'ятниця, 3 травня 2024, 16:52 —

Міністерство закордонних справ Грузії відреагувало звинуваченням у "необ’єктивності" на адресу Парижа після того, як Франція розкритикувала надмірне застосування сили під час розгону протестів проти закону про "іноагентів".

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Новости-Грузия"

Після того як в МЗС Франції висловили стурбованість непропорційним застосуванням сили проти учасників протестів проти закону "Про прозорість іноземного впливу", у Тбілісі попросили "уважніше стежити за розвитком подій" і заявили, що Парижу "бракує об’єктивності". 

"Попри те, що афілійовані з політичною опозицією та фінансовані з-за кордону радикальні угруповання здійснили широкомасштабне насильство проти будівель державних установ і правоохоронних структур, грузинські правоохоронці – за винятком кількох прикрих інцидентів – діяли відповідно до найвищих стандартів прав людини", – заявили в МЗС Грузії. 

Реклама:

Там також нагадали, що Грузія не критикувала Францію, "коли правоохоронці у Парижі протистояли протестувальникам жорсткими методами, що абсолютно не відповідають універсальним стандартам прав людини", не уточнивши, про які події йдеться. 

Нагадаємо, в МВС Грузії повідомили про затримання 23 осіб за підсумками акцій протесту увечері 2 травня. 

Протестувальники повідомляли про напади "тітушок", деякі внаслідок побиття отримали серйозні травми. Про затримання нападників поки не повідомляли. 

Резонансний законопроєкт про "іноагентів", попри багатоденні масові протести і попередження Заходу, вже схвалений у першому та другому читаннях. Очікують, що парламент Грузії розгляне проєкт у третьому читанні приблизно через два тижні.

Читайте також: Ілюзія євроінтеграції: чи вдасться грузинській владі розвернути зовнішній курс країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: