Генштаб Естонії: Росія посилила атаки в Україні, поки не прийшла допомога США

Новини — П'ятниця, 3 травня 2024, 17:44 —

Заступник керівника Генерального штабу Сил оборони Естонії полковник Март Вендла вважає, що Росія посилила інтенсивність своїх атак в Україні, намагаючись захопити більше території до того, як в Україну прибуде військова допомога від США.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

За словами Вендли, Росія намагається скористатися вікном можливостей до прибуття західної допомоги в Україну. Однак прогрес російських військ є локальним, і серйозного прориву не передбачається.

Сили Росії найбільш активні на Донецькому напрямку, де центр бойових дій перебуває в районі міста Часів Яр.

Реклама:

Ознак швидкого падіння міста немає, але, додав представник естонського Генштабу, враховуючи попередню серію дуже інтенсивних обстрілів міст, таких як Бахмут, не виключено, що Часів Яр усе ж таки впаде.

Естонська розвідка: Ймовірність обвалу українського фронту зменшується

Російські війська також атакують у районі Авдіївки та Мар'їнки. На Запорізькому та Херсонському напрямках, за словами Вендли, суттєвих змін не зафіксовано, й українські сили й надалі утримують плацдарм на лівому березні Дніпра в районі Кринок.

Напередодні директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс сказала, що Росія буде вдаватись до агресивної тактики ведення війни в Україні з огляду на те, що внутрішні і міжнародні події розвиваються на його користь.

У США раніше висловили сподівання, що нова американська військова допомога, розблокована після рішення Конгресу, допоможе Збройним силам України з часом повернути ініціативу на полі бою, але широкомасштабний український наступ найближчим часом малоймовірний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: