В Італії на тролеї загинула туристка

Новини — Понеділок, 6 травня 2024, 11:15 —

В італійських Альпах цієї неділі загинула туристка, яка спускалася на тролеї через долину Валтелліно.

Про це повідомляє ANSA, пише "Європейська правда". 

Прокуратура розслідує причину загибелі на тролеї 41-річної туристки, яка впала з великої висоти з тролея над долиною Валтелліно і померла. 

За першими висновками, жінка була вже за кілька десятків метрів від точки прибуття, коли перестала рухатися по тросу і "застрягла", ймовірно через свою невелику вагу. Припускають, що тоді вона запанікувала і сама розстібнула кілька елементів страховки, що призвело до її падіння. На момент прибуття допомоги жінка була вже мертва. 

Реклама:

Для розслідування вилучили кріплення, у якому переправлялася загибла, та її одяг. Слідство спробує з’ясувати, чи правильно було закріплене обладнання і що саме трапилось. 

Жінка була марокканкою, що давно живе в Італії. На момент події з нею були її племінниці, вони без пригод перетнули долину на цьому ж тролеї перед нею. 

Директор компанії, яка обслуговує атракціон, каже, що шокований випадком, оскільки це перший інцидент з 2011 року. За цей час тролеєм скористалися понад 200 тисяч людей. 

Нагадаємо, у Туреччині у квітні одна людина загинула і понад сотню знімали з кабін через аварію на канатній дорозі.

В Італії останній резонансний нещасний випадок стався у 2021 році, коли в кабіні, що обірвалася, загинули 14 з 15 пасажирів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: