Опитування: Трамп випереджає Байдена в п'яти ключових штатах

Новини — Понеділок, 13 травня 2024, 22:04 —

Чинний президент США Джо Байден відстає від свого суперника, республіканця Дональда Трампа, у п'яти з шести "хитких" штатів, де немає явної переваги прихильників Демократичної чи Республіканської партій і які часто визначають долю виборів.

Про це свідчить спільне опитування The New York Times, Philadelphia Inquirer та Сієна-коледжу, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, Трамп випереджає Байдена серед потенційних виборців в Аризоні, Пенсильванії, Вісконсині, Неваді та Джорджії, хоча в перших трьох штатах відрив перебуває в межах статистичної похибки.

У Неваді Трампу прогнозують 51% підтримки виборців проти 38% у чинного президента, а в Джорджії – 50% проти 41%. Байден випереджає республіканця лише в Мічигані, але лише на 1% (47% проти 46%).

Реклама:

Опитування показало, що Трамп значно покращив свої позиції серед молоді та небілих виборців у порівнянні з 2020 роком.

Байден впевнений, що Трамп не визнає результати виборів, якщо програє

Ці результати підтверджують тенденцію попередніх аналогічних опитувань, які вказували на перевагу експрезидента США й свідчили, що скандали довкола нього та дії Байдена, схоже, не надто впливають на вподобання виборців.

Водночас не виключено, що американці ще не надто активно включені в передвиборчу кампанію, і з середини літа, коли Демократична та Республіканська партії офіційно оголосять кандидатів на з'їздах, опитування вкажуть на інші результати.

Опитування The New York Times, Philadelphia Inquirer та Сієна-коледжу тривало з 28 квітня по 9 травня й охопило майже 4100 виборців у шести штатах. Похибка для кожного штату становила від 3,6 до 4,6 відсоткових пунктів в обидва боки.

Нагадаємо, за даними останнього опитування Reuters/Ipsos, оприлюдненого у квітні, Байден збільшив свою перевагу над республіканцем до 41% підтримки виборців проти 37% у Трампа, якщо рахувати всі штати США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: