В ЄС прогнозують нову зустріч з Україною та РФ щодо газу. Росіяни не планують такої зустрічі

П'ятниця, 13 червня 2014, 12:22

Член Єврокомісії Гюнтер Еттінгер, який курирує питання енергетики, заявив 13 червня, що не виключає відновлення в суботу переговорів з Росією і Україною тарифів на газ, передає Інтерфакс.

"Ми домовилися, що обидві делегації повинні проконсультуватися зі своїми керівниками. Саме це відбулося вчора. Ґрунтуючись на цьому, я очікую, що переговори міністрів РФ і України, а також глав газових компаній можуть поновитися в суботу", - сказав він, прибувши на зустріч міністрів енергетики країн ЄС у Люксембурзі.

Натомість в Міненерго Російської Федерації не планують найближчим часом проводити зустрічі з Україною та ЄС щодо врегулювання газової кризине. Росіяни заявили, що очікують оплати Україною боргу в розмімі 2 млрд. доларів за спожитий газ, повiдомили в прес-службi Мiнiстерства енергетики РФ.

"Найближчими днями зустрiч не планується. Ми очiкуємо переказу грошей до 10:00 у понедiлок", - сказав представник вiдомства.

Однак міністр палива та енергетики України Юрій Продан сказав, що порахована ціна боргу за спожитий газ за тарифом 485 доларів за 1000 кб.м не є ринковою і не є прийнятною для України. І якщо росіяни не переглянуть ціну, тоді Україна позиватиметься до стокгольмського арбітражного суду.