"Єврогаз" заявляє, що рішення Росії припинити постачання газу для України не вплинуло на ЄС

Четвер, 19 червня 2014, 16:18

Президент Європейського союзу газової промисловості (Єврогаз) Жан-Франсуа Сіреллі заявляє, що рішення "Газпрому" зупинити постачання газу для України на даний час на клієнтів у Євросоюзі не впливає, повідомляє УНІАН.

 "Ми закликаємо Україну підтримувати транспортування газу, призначеного для споживачів ЄС. Я закликаю зацікавлені сторони врегулювати спір щодо платежів довгостроковою угодою, щоб зберегти довіру на європейському ринку газу", - заявив він.

Президент "Єврогазу" зазначив, що члени організації засмучені недавнім розвитком подій, але впевнені, що рішення можна буде знайти найближчим часом. "Ситуація серйозна, але європейський газовий ринок налаштований боротися з перебоями у поставках газу протягом значного періоду часу", - додав Сіреллі.

У зв’язку з цим у "Єврогазі" нагадали, що за останні роки промисловість зробила великі інвестиції  у збільшення безпеки поставок газу. Зокрема, розширено можливості змінювати напрямок потоку газу в трубопроводах (механізм реверсу), а в разі перебоїв з поставками на всій території ЄС існують запаси в газосховищах.

До складу "Єврогазу" входять 45 компаній, національних асоціацій та міжнародних організацій, які займаються оптовою, роздрібною торгівлею та розподілом газу в Європі.